Dominate

Noe av det mest forhatte enkelte vampyrer kan gjøre med andre er å ta fra dem den frie viljen. Vampyrer med Dominate kan helt uten videre styre andre til å gjøre som de vil. Det ryktes at de mektigste vampyrene i Camarillaen kunne sende grupper av mennesker og vampyrer i døden for seg, men slikt har aldri Stavanger sett maken til.

1. Compel 

Om man blir utsatt for Compel, mister man evnen til å motstå en kommando. Den som bruker disiplinen ytrer noen ord eller en liten setning som inneholder ett enkelt direktiv. 

System:

Her benytter vi «veldig gjerne«-metoden. «Sett deg veldig gjerne ned.»

Det koster utholdenhet å bruke disiplinen.

2. Cloud Memory

Med denne disiplinen kan vampyren ta minnet om de siste minuttene eller en handling fra offeret. Det dannes ingen nye minner for å dekke hullet, og dersom noen spør offeret hva de gjorde i intervallet vil de vite at noen har tuklet med hukommelsen deres.

System:

Her benytter vi «veldig gjerne«-metoden. «Jeg kunne veldig gjerne tenke meg at du glemmer det vi snakket om nå.»

Det koster utholdenhet å bruke disiplinen.

3. Mesmerize

En vampyr som bruker Mesmerize kan ha en lengre samtale med et offer der de nærmest er i en hypnotisk tilstand. I denne tilstanden kan det plantes komplekse direktiver som offeret må følge resten av dagen eller til agendaen er gjennomført. Dette er noe av det mest forhatte en vampyr kan gjøre mot en annen vampyr. Det er sjelden det ikke får konsekvenser i ettertid dersom det skulle komme for en dag at det har skjedd.

System:

Her benytter vi «veldig gjerne«-metoden. «Jeg vil veldig, veldig gjerne at du hører på meg nå. Jeg har en oppgave til deg.»

Det koster utholdenhet å bruke disiplinen.